Který salon je "TEN SPRÁVNÝ" ?

Spousta majitelů pejska, nebo kočičky neví, jak si vybrat vyhovující salon pro svého miláčka a vzhledem k tomu, že nabídka na trhu těchto služeb je poměrně široká, zorientovat se v ní je poměrně nelehké.

...na začátku byla láska...

většina střihačů, nebo chcete-li majitelů salonu se pro svou profesi rozhodla pro to, že milují zvířata a je jejich snem s nimi pracovat. Mít kladný vztah k chlupáčům je prvním předpokladem pro vykonávání této úžasné profese, ale to bohužel nestačí. Ve vlastním zájmu každého střihače je, zajistit si odbornou způsobilost, díky které získá potřebné informace, jak pracovat s nástroji, zvířaty, základy veterinárního minima, dermatologie, hygienické zásady , atd.

ODBORNÁ ZPŮSOBILOST je dána buď vzděláním, rekvalifikací, školením, účastí na odborných seminářích, nebo letitou praxí s dobrými referencemi.

Ve schránce se objevil leták, má celkem slušné grafické zpracování a velmi lákavou cenovou nabídku

a toto bývá bohužel dost častým důvodem, kdy se na salony obracejí zoufalí majitelé psa, kteří chtěli vyzkoušet jiné, nově nabízené služby a prosí, zda by nešlo udělat nějakou nápravu špatného střihu. Většinou se bohužel nejedná o pouze estetické řešení fazóny střihu, ale do salonu přicházejí pejsci poranění, kdy předešlý střihač nezvolil správný nástroj pro určitou partii těla zvířete, nebo s poškozenou srstí a někdy i s podlomenou psychikou.

Srst doroste, šrámy na těle i na duši se zahojí

...řekne si většina z Vás...Důvěru pejska si většina profesionálních střihaček získá na zpět, ale dát dokupy určitý druh srsti bývá někdy velmi zdlouhavý proces, v některých případech může být i poškození nezvratné. Jedná se především o typy srstí, které se mají trimovat, nebo vyčesávat. Jsou střihači, kteří buď nechtějí, nebo většinou ze zdravotních důvodů nemohou provádět tyto speciální úpravy srsti , ale v každém případě by měli rozpoznat, jakou péči daná srst vyžaduje a předat doporučení na jiný salon, který se těmito úpravami zabývá.

Kritéria pro určení " TOHO SPRÁVNÉHO" salonu, nebo střihače

* Každá z kolegyň mi dá za pravdu, že nejlepší reklama jsou REFERENCE

- od zákazníků - není nad osobní doporučení

- webové - reference spokojených zákazníků pomohou předat kladné hodnocení pro zákazníky i ze vzdálenějších lokalit

* Členství PGACR- pro střihače zajišťuje odborné semináře, workshopy s lektory z ČR a zahraničí, poradenství, informování o novinkách týkajících se tohoto oboru.

* Certifikace - odbornou způsobilost zajistí účast na šlolení ve školícím středisku s akreditací MŠMT , které po zdárném absolvování předá potvrzený certifikát. Střihačský obor je poměrně mladý, ale i v něm se udávají nové trendy , které udávají nový směr některých standardů plemen a proto je dobré svou kvalifikaci nadále rozšiřovat účastí na dalších seminářích. Přikládám fota pejska, který mi byl byl bohužel pro toto téma inspirací.

K fotu č.1) takto odcházel pejsek z předposlední návštěvy mého salonu

K fotu č.2),č. 3), č.4) takto přišel pejsek po úpravě od jiného "profesionálního" střihače na opravu střihu.

Autor článku: Jana Staňková, Salon Leontýnka

Digitalizace přichází i do psích salonů

Slyšeli jste už někdy něco o TRIMOVÁNÍ?